Završen festival “Dani Bošnjačke kulture u Luksemburgu”

0
31

Festival „Dani bošnjačke kulture u Luksemburgu“ koji se tradicionalno organizuje u okviru programa ZK Bihor završen je 31. decembra.

Ove godine Festivala se održavao onlinea ali je okupio veliki broj pratilaca putem društvenih mreža i preko viber grupe ZK Bihor koja broji preko 200 članova.

Festival je otvoren izborom anegdota i razmišljanja bosanskog, crnogorskog i svjetskog pisca Ćamila Sijarića, a završen prigodnim obraćanjem predsjednika UO ZK Bihor Eska Halilkovića, koji je podsjetio da je kultura bila i ostala stamen temelj našeg postojanja i most koji nas povezuje sa drugima.

Festival okupio je učesnike iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Njemačke, Kosaova, Srbije, Holandije, Njemačke, te sa raznih krajeva Evrope i Balkana.

Između ostaloh na Festivalu Dani bošnjačke kulture u Luksemburgu“ učestvovali su: Draško Došljak, Braho Adrović, Enver Muratović, Sreten Vujović, Dijana Tiganj, Izet Hozo, Enes Halilović, Džeko Hodžić, Safet Sijarić, Hadžem Hajdarević, Almir Zalihić, Ivo Kobaš, Branka Bogavac, Faiz Softić i Ferid Muratović, prenosi Fena.

Pratioci festivala bili su u prilici da slušaju i sevdalinke iz Bošnjačke muzičke sehare, kao i pjevača Sabahudina Sabu Rastodera.

(Preporod.info)