Završen takmičarski dio Trećeg regionalnog takmičenja u hifzu

Današnji, zadnji, dan takmičenja prisutni su mogli pratiti nastup učača koji su se takmičili u kategoriji učenja napamet cijelog Kur'ana. Među 43 ovogodišnja takmičara osmorica su se takmičila u ovoj kategoriji, a Bosnu i Hercegovinu predstavljali su Emrah Litrić i Muhamed Mwalidi.

Ovaj dan mnogi su iskoristili za druženje i međusobno upoznavanje. 

Mnogi su istakli zadovoljstvo što su se mogli upoznati s drugim hafizima i učačima. “Dolazim iz Makedonije i zaista mi je drago što mogu upoznati ljude iz drugih zemalja. Inače, ovo mi je prvi put da sam u Sarajevu“, kazao je Arben Emini.

Emrah Litrić, dugogodišnji takmičar na različitim takmičenjima u učenju Kur'ana, na kojima osvaja zapažene rezultate, kazao je da napokon i Bosna i Hercegovina ima takmičenje ovog tipa. “Drago mi je da Bosna ima jedno regionalno takmičenje, kao što imaju druge neke zemlje. Nadam se da će ovaj projekat imati svoj kontinuitet.“

I ove godine posebnu pažnju su imali najmlađi učesnici takmičenja, poput Ahmeda iz Albanije. “Takmičim se u kategoriji jedan džuz. Znam napamet od prvog do sedamnaestog džuza. Svaki dan obnavljam po tri puta: ujutro, poslije podne i navečer. Svaki dan obnavljam ono što sam do tada naučio. Idem u mekteb kod svog efendije u Tirani,“ kazao nam je Ahmed Mazruh iz Albanije, koji ima osam i pol godina.

{gallery}trecidan:::0:0{/gallery}