Zbog odgađanja Olimpijade u Tokiju, prolongiran i početak Igara islamske solidarnosti u Konyi

Date:

Organizatori 5. Sportskih igara islamske solidarnosti održat će se u periodu od 10. do 19. septembra 2021. godine u turskom gradu Konyi, a ne 20.-29. augusta 2021. godine kako je prvobitno najavljeno, javlja Anadolu Agency (AA).

Organizacioni odbor, na čelu kojeg je turski ministar omladine i sporta Mehmet Muharrem Kasapoglu, održao je konsultativni sastanak sa Izvršnim odborom Federacije sportskih igara islamske solidarnosti (ISSF), a na sastanku je usvojena odluka o promjeni održavanja narednih igara.

Odluka o promjeni termina usvojena je zbog činjenice da su zbog pandemijer COVID-19 za narednu godinu prolongirane i Olimpijske igre i Paraolimpijske igre koje su trebale biti održane ove godine u Tokiju.

Turski ministar Kasapoglu izjavio je da organizatori igara u Konyi nastavljaju pripreme te sportske manifestacije koja će se naredne godine održati nakon Olimpijade u Tokiju.

-Uvjeren sam da ćemo na najbolji način organizirati Igre islamske solidarnosti koje su vrijedan zajednički projekt-, poručio je Kasapoglu.

(Anadolija)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related