ZDK – Pojačan inspekcijski nadzor poštivanja naredbi Kriznog štaba

Date:

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove obavještava javnost i sve pravne i fizičke osobe na području Zeničko-dobojskog kantona koja obavljaju ugostiteljsku djelatnost, kao i pravne i fizičke osobe gdje se okuplja veći broj ljudi (shoping centri, supermarket i veletrgovine) da će u narednom periodu, s ciljem sprječavanja širenja zaraznog oboljenja COVID-19, provoditi pojačan inspekcijski nadzor poštivanja naredbi Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona.

Inspekcijske kontrole provoditi će se u redovno radno vrijeme, u popodnevnim satima i u danima vikenda u svim općinama Kantona. Ovim putem ukazujemo još jednom na obavezu striktnog i dosljednog poštivanja propisanih preporuka za rad Zavoda za javno zdravstvo entiteta Federacija Bosne i Hercegovine i Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Napominjemo sve ugostiteljske objekte koji planiraju okupljanje više od 50 osoba u objektu povodom dočeka Nove godine da su dužni pribaviti saglasnost Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Zeničko dobojskog kantona, saopćeno je iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ZDK.  

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related