Žena preminula jer RS nije željela tražiti pomoć od institucija države BiH!


Ovo pišem iz prve ruke … Proveo sam dan u Operativno komunikacijskom centru BiH 112 i čekao zahtjev za pomoć koji nikad nije stigao… izražavam saučešće porodici poginule, napisao je na svom Facebook profilu Samir Agić, pomoćnik ministra sigurnosti BiH i šef OKC-a, prenosi NAP.

Po ko zna koji put, zbog „principijelnih” odluka nadležnih u manjem bh. entitetu, da od državnih institucija ne treba tražiti pomoć i da ih treba zaobilaziti događaju se ovakve stvari.

Nažalost, ovoga puta jedan ljudski život je ugašen upravo zbog takvog ponašanja.

Pedesetogodišnja Snježana Krajišnik podlegla je jučer usljed povreda koje je zadobila nakon pada niz stijene u provaliju duboku desetine metara na Romaniji.

Nesreća se dogodila oko 13 sati. Pola sata kasnije obaviještena je Služba civilne zaštite Pale, koja je uputila pet ljudi iz Jedinice za spasavanje sa visina sa Jahorine i pet pripadnika Specijalne jedinice za podršku MUP-a sa Pala. Oni su oko 15 sati pješačenjem stigli do nesretne žene.

Kada je pronađena, još uvijek je davala znakove života. Kako se radilo o nepristupačnom terenu, ali i niskim temperaturama, pozvan je Helikopterski servis RS-a. Helikopter je stigao tek oko 16 sati, nakon čega je odvezena u bolnicu u Istočnom Sarajevu, ali je nažalost preminula.

Podsjećanja radi, tokom majskih poplava nadležni u RS su se ponašali kao i jučer. Samo zahvaljujući upravo Agiću i njegovim odlukama da samoinicijativno pošalje helikoptere na područje manjeg bh. entiteta, tačnije na područje Bratunca, iako to tamošnje vlasti nisu htjele zatražiti, spašeni su brojni ljudski životi.

(NAP)