Žene iz Srebrenika na skupu “Žena Srebrenice” u Tuzli

Žene iz Srebrenika su na čelu sa koordinatoricom za brak, porodicu i ženski aktivizam Medžlisa Srebrenik muallimom Edinom Mujkić prisustvovale ovom skupu, mirnim protestima. Ovo je jedan od najvećih mirnih protesta do sada, jer se više od 500 osoba priključilo mirnom skupu sa kojeg je poručeno da se Srebrenica nikada neće zaboraviti. Među prisutnima bile su i predstavnice Rijaseta Islamske zajednice u BiH, Safija Malkić iz Odjela za brak i porodicu Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH, koordinatorica Muftijstva tuzlanskog prof. Hasiba Saračević, te koordinatorice drugih Medžlisa.

Predstavnice odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam Medžlisa Srebrenik su za ovu priliku proučile hatmu za duše šehida Srebrenice, koju su nakon okupljanja predale za duše šehida u Čaršijskoj džamiji  u Tuzli, zajedno sa hatmama koje su proučile i žene Čelića, Jajca i D. Vakufa.

Prije mirne šetnje održan je radno-konsultativni sastanak koordinatorica za brak, porodicu i ženski aktivizam medžlisa s područja Muftijstva tuzlanskog. Sastanku su prisustvovali pomoćnik muftije tuzlanskog dr. Sead-ef. Seljubac, voditeljica Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam pri Rijasetu IZ-e u BiH dr. Safija Malkić, te koordinatorica za brak, porodicu i ženski aktivizam pri Muftijstvu tuzlanskom Hasiba Saračević.

Sastanku je prisustvovala i koordinatorica za brak, porodicu i ženski aktivizam pri Medžlisu Srebrenik muallima Edina Mujkić.

D.B.