Zenica: Polufinale i finale Bajramskog turnira u ponedjeljak

Pod pokroviteljstvom Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Zenica, a u organizaciji Mreže mladih, na sportskom terenu “Turski park” u Zenici danas je odigran Bajramski malonogometni turnir.

Turnir je otvorio glavni imam MIZ Zenica mr. Jakub-ef. Salkica, ističući da je turnir prilika za mlade da i na ovaj način obilježe jedan od najvećih muslimanskih blagdana – Ramazanski bajram, te je učesnike zamolio da vode računa o korektnom sportskom ponašanju.

Prvenstveni cilj organizacije turnira jeste promocija vrijednosti i vrlina kroz korektno sportsko ponašanje.

Učešće na turniru uzelo je 26 ekipa koje su nosile nazive svojih džemata, a učesnici, njih nešto više od 200, su bili aktivisti Mreže mladih iz džemata. Turnir je igran po sistemu igre u parovima i direktnog ispadanja, a jednoj ekipi iz drugog kruga koja je ostvarila najbolju gol razliku bilo je omogućeno direktno učešće u trećem krugu.

Izrazito jaka kiša je prekinula fer i korektnu sportsku atmosferu i lijepo druženje, te je s toga organizator turnira u dogovoru sa ekipama koje nastavljaju dalje takmičenje, odlučio da se posljednja faza turnira odigra u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima.

Posljednju utakmicu četvrtfinala će igrati ekipe iz džemata Mošćanica i Gladovići, dok su svoj nastup u polufinalima osigurale ekipe džemata Trgovišće, Šerići i Seoci. Odigravanje polufinalnih i finalne utakmice je zakazano za 17.30 sati na terenu “Turski park”.

(Preporod.info)