Zenica: Program sa 22 hafiza

Predavanje u okviru manifestacije održao je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zenica mr. Jakub ef. Salkica, a besjedu muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović.

Glavni imam u svom predavanju, između ostaloga, istakao je činjenicu da je sunnet Božijeg Poslanika Muhammeda, a.s., prisutan u svakodnevnom životu muslimana, da dobra djela mogu pobrisati ružne postupke, kao što veliki prijestupi, očita zabluda i javni grijesi mogu izbrisati dobra djela, citirajući ajet iz sure Muhammed, u kojem je Allah, dž. š. rakao: ”O vjernici, pokoravajte se Allahu i pokoravajte se Poslaniku, i ne ništite djela svoja!”

Muftija zenički u svojoj besjedi govorio je o životu i osobinama Božijeg Poslanika Muhammeda, a.s., ističući da slijeđenjem Božijeg Poslanika postižemo spas i uspjeh i na ovom i na Budućem svijetu.

Dvanaesti rebiu-l-evvel obilježen je i na području svih medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog različitim programskim sadržajima: večerima Kur'ana, mevludima, promocijama, predavanjima, tribinama, izložbama i dr.