Zmajevi se danas okupljaju u Zenici

U izjavi za Fenu selektor Mehmed Baždarević kazao je da očekuju da mu se jave svi pozvani igrači, jer “niko od pozvanih nije otkazao dolazak” za ovaj važan nastup na stadionu Karaiskakis u Atini.

Na spisku stručnog štaba “Zmajeva” nalaze se golmani Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Kenan Pirić, defanzivni igrači Toni Šunjić, Ognjen Vranješ, Emir Spahić, Sead Kolašinac, Ermin Bičakčić, Edin Cocalić, Ervin Zukanović, igrači veznog reda Miralem Pjanić, Haris Medunjanin, Gojko Cimirot, Mato Jajalo, Edin Višća, Rade Krunić, Tino Sven Sušić, Izet Hajrović, Senad Lulić, Danijel Miličević, te kao napadači, kapiten Edin Džeko, Vedad Ibišević i Milan Đurić.

U planiranju utakmice s Grčkom, selektor Baždarević je na svoj spisak stavio i pet potencijalnih reprezentativaca, u slučaju da neko ipak otkaže zbog više sile. Na listi se nalaze Samir Memišević iz Groningena, Dario Dumić iz Nijmegena, Haris Duljević iz Sarajeva, Miroslav Stevanović iz Željezničara i Tomislav Tomić iz Zrinjskog.

Prema planu stručnog štaba reprezentacije, tokom boravka u Zenici obaviti će pet zajedničkih treninga, a u petak prijepodne čarter letom odlaze u Atinu, gdje će u subotu uvečer imati trening.

Utakmica između Grčke i Bosne i Hercegovine igra se 13. novembra u 20.45 sati.

(FENA)