Značajna posjeta: Gradonačelnik Thomas Geisel posjetio džemat IKC Düsseldorf

Date:

Zajednica Bošnjaka na prostoru Sjeverne Rajne Vestfalije, najveće pokrajine po broju stanovnika i ekonomskoj snazi u Njemačkoj,  danas je imala čast da u prostorijama džemata IKC Düsseldorf ugosti Thomasa Geisela, gradonačlenika Düsseldorfa, glavnog grada ove pokrajine.

U okviru kampanje za reizbor na ovu veoma bitnu poziciju, gradonačelnik Geisel je odlučio da posjeti i upozna se sa zajednicom Bošnjaka na području ovog grada.

Gradonačelnik Geisel slovi za jednog od visoko rangiranih političara koji beskompromisno nastoje razviti i njegovati ideje različitosti, demokratičnosti i tolerancije prema svima.

– Ova posjeta IKC Düsseldorf se čini još bitnijom ukoliko uzmemo u obzir kontinuirani rast desničarske struje u Njemačkoj i nedobronamjeran odnos pripadnika te struje prema svima i svemu što ima doseljeničku pozadinu – kazao je za Preporod.info imam IKC Düsseldorf Muamer ef. Mujarić.

Predstavnici džemata IKC Düsseldorf su kratko informirali gradonačelnika o gotovo četrdesetogodišnjoj tradiciji i aktivnostima ovog džemata, te o planovima za gradnju modernog i reprezentativnog islamskog centra u glavnom gradu ove pokrajine Düsseldorfu u narednih nekoliko godina.

Efendija Mujarić je naglasio kako je gradonačelnik Geisel svoje razumijevanje i zainteresiranost prema pitanju budućnosti ove zajednice posebno iskazao kada je upoznat sa činjenicom da ovaj džemat u nastavnom procesu prije pandemije korona virusa imao oko 200 učenika i da je taj trend nastavljen, te da džemat broji više od 410 porodica koje ga aktivno podržavaju.

– Mi ćemo ovu saradnju nastaviti i u narednom periodu. Delegacija IKC Düsseldorf će uskoro posjetiti gradonačelnika, a kako bi se krenulo u konkretizaciju i realizaciju potrebnih aktivnosti na izgradnje novog islamskog centra – najavio je ef. Mujarić.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related