ZOI u Pekingu: Bh. sankaš Mirza Nikolajev završio na 34. mjestu

Date:

Bosanskohercegovački sankaš Mirza Nikolajev obavio je u nedjelju i svoju treću vožnju muškog jednosjeda na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, te zauzeo 34. i posljednje mjesto.

Nakon jučerašnje dvije vožnje, Nikolajev je također zauzeo posljednje 34. mjesto, a njegovo ukupno vrijeme bilo je 2:04.174. Nikolajev je danas odradio i treću vožnju, no bez velikih promjena u ukupnom plasmanu. Nakon treće vožnje zabilježio je ukupno prolazno vrijeme 3:05.349 i okončao takmičenje na 34. mjestu.

Bh. skijaš tako neće nastupiti u četvrtoj vožnji, koja je u toku, a u koju je plasman ostvarilo samo 20 najboljih sankaša nakon treće vožnje. U svakom slučaju, prvi nastup na Olimpijadi za Nikolajeva će za nastavak karijere biti značajno iskustvo.

Olimpijski tim Bosne i Hercegovine na ZOI u Pekingu čine Elvedina Muzaferija, Emir Lokmić i Esma Alić koji će se natjecati u alpskom skijanju, Sanja Kusmuk i Strahinja Erić u skijaškom trčanju te Mirza Nikolajev u sankanju.

Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. godine otvorene su u petak, 4. februara, a trajaće do 20. februara. Na Igrama u Pekingu učestvuje 2.871 sportista iz 91 države.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related